Om mig

mandag den 28. januar 2013

Super Lasagne


Superfood
Der findes så mange former for mad der er rigtig godt for din krop, på alle mulige forskellige måder. Selvom jeg ikke er en helsefreak så tror jeg på at i mange tilfælde, kan vi kurere os selv, igennem den mad vi spiser. Man kan også være ekstremist i forhold til maden man spiser, og jeg tror på at man hurtig kan blive revet lidt for meget ed af livsstilændinger og slankekure. Jeg prøver selvfølgelig så vidt det er muligt at tænke over hvad det er godt når jeg køber ind og laver mad.
Noget jeg især elsker at tænke over, er mad der ligger i kategorien Superfood, altså mad der indeholder alt det der er super godt for forskellige ting.

Why to love broccoli.

1. Reducere ricisi for hjertesygdomme
Broccolien nare kroppen til at producere thioredoxin, der beskytter hjertets celler imod skade.

2. Kræfbekæmber
I grøntsagen er der et naturligt indhold af indole-3-carbinol, der eftersigende skulle være meget lovende middel imod celledelingen, der gør at kræftsygdommen spredes.

3. Godt mod for højt blodtryk
Broccoli indeholder et god mægde af det grøntsagsprotein der hedder (eng) glutamic acid, som kan nedsætte blodtyk markant.

Sørg for ikke at koge, eller stege broccolien for meget, da det resultere i at den mister mange af de gode engenskaber.





Monas Vegetar lasange

Lasagnen her har en helt speciel plads i mit hjerte. Opskriften har jeg selv udarbejdet, og tro mig, den er fantastisk god!
Jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke kunne lide den endnu, den er sund, hurtig at lave, og måske en smule vanedannende. Jeg lavede den rigtig meget da jeg boede i Århus, fordi ingredienserne ofte er noget du allerede har i dit køkken og resten er til at komme til for penge

Ingridienser
Krydderier (efter smag)
timian
rosmarin
paprika
karry (kun en teske)
chilli

Olivenolie
1 Løg
hvidløgsfed
1 Broccoli
2 dåser hakkede tomater
2 dl grønne linser
Fuldkorns lasangeplader
Revet ost

Start med at hakke løg og hvidløg, og brække broccolien i små stokke. Det er vigtigt ikke at have for store broccolistokke, da de skal kunne ligge mellem lasangepladerne og i da mine fade ikke er så dybe, går jeg altid selv mindst efter 3 lag. Start med at brune løget i olien, og smid herefter broccolistokkene ned i gryden, og svits dem kort, inden krydderierne kommes i. Kom karryen i først, da karryen skal svitses af for at få den helt rigtige aroma frem i krydderiet. Det kan være smart at skubbe grøntsagerne væk så karryen kan få plads. Vær opmærksom på at karryen bliver stærkere i smagen jo mere du svitser den, så opnå en god mørkegul farve, uden at det skal blive brunt. Efter karryen er svitset kan du hælde resten af krydderierne i, tilpas det efter din egen smag. Begynd at koge linserne i en lille gryde for sig, de skal koge i ca. 20 min, men kig på vejledningen bag på posen. Hæld de hakkede tomater op i gryden med broccolien. Når linserne er færdige, hældes kogevandet ud, og linserne kommes op i tomatsaucen. 
Smag saucen til så den passer lige til din smag, hus altid, salt hellere for lidt end for meget.

Start med et lag sauce, og læg herefter lag på lag og slut af med et lag af revet ost.
Smid hele herligheden ind i ovnen, på ca. 200 grader, og lad det stå til osten bliver dejlig gyldenbrun.
- Lettere bliver det ikke!

Bon apettit!



Sincerely your Mona Louisa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar