... vilde ris, og grønne bønner!
Denne her opskrift, fandt jeg inspirationen til på nettet,
ved at søge rundt på nettet. De blev sig så til kyllingfileter, med gedeost og
timian på en bund af auberginer, squash og små tomater. Som tilbehør vilde ris
med grønne linser, champignon og løg. Alt i alt en rigtig lækker ret, hvor man
på sin vis ikke behøver nogen form for sauce, eller ’dyppelse’.
Til 3-4 personer
4 kyllingbryst filetter
En pakke Chevre gedeost
Frisk Timian
1 aubergine
1 squash
små tomater (efter smag)
2 pakker bacon
1 dl tørre grønne linser
1 dl ris
250g champignon
et helt hakket løg
olivenolie
Start med at koge linser og ris. Linserne skal koges med 2
dl vand pr. 1 dl, i ca. 20 min. Alt afhængig hvilken form for ris du bruger er
kogetiden forskellig, gå derfor efter hvad der er anvist på pakken.
Imens linser og ris står og passer sig selv, begynd da at
skære squash og auberginen i skiver, smør et stort fad med olie, og læg et lag
af grønsagerne i bunden. Krydder med salt og peber samt olivenolie, og sæt
derefter fadet i ovnen på 180 grader, i ca. 15 min eller mere, da grøntsagerne
skal tilberedes længere end kyllingen.
Nu flækkes kyllingfileterne så man får så stor en overflade
som muligt, smør så, så godt som muligt gedeosten ud på fileten, læg et par
timian kviste i og krydder med salt og peber. Rul fileten sammen og rul
baconskiver udenpå. Det er ca. nok med 3 skiver til hver filet.
Når det er gjort med alle, tages fadet med grøntsager ud og
filetterne lægges oven på grøntsagerne,
og halve små tomater lægges rundt om. Sæt hele herligheden i ovnen, stadig på
180 grader, og giv det ca. 40 min.
Ris og grønne linser
Skær champignon i skiver og steg dem på en pande uden
fedtstof. Giv dem gerne god varme, når champignonerne har en gyldenbrun farve i
kanterne tages de af, og gem dem ved siden af imens du blanchere de hakkede løg,
i olivenolie, til de lige får en dejlig gylden farve i kanten. Herefter hældes ris,
linser og champignon sammen med løgene og det vendes gode sammen på panden i et
par minutter.
Når kyllingen er færdig, er det hele klar til servering!
I smile because I found your beautiful blog and my wife says she will make your recipe. Thank you, Australia.
SvarSlet