Om mig

søndag den 22. januar 2012

Veggie Weeks

For at uddybe overskriften, så betyder det altså at jeg de sidste fjorten dage har spist vegetarisk! –Faktisk har jeg så vidt muligt prøvet at lave alt vegansk, det vil altså sige ingen mad med animalske fedtstoffer overhovedet. Det skal så siges at jeg ikke har sprunget ud i det med begge ben, da det er meget svært at vende kosten 100% fra dag et. Dog har jeg overhovedet ikke spist kød, udover en smule fisk (Der jo indeholder vigtige omega 3 fedtsyrer) - og derfor er jeg selvfølgelig ret stolt af mig selv. Derudover har jeg erstattet mælk fuldstændigt med soya- og rismælk, hvilket faktisk kan anbefales. 


Mit mål er, at jeg det næste stykke tid, udelukker alle animalske fedtstoffer. Det skal dog virkelig lige understreges at jeg ikke er dyre aktivist, eller ekstrem på det område! – Grunden er ganske simpel, en sundere tilværelse. Jeg har slet ikke udelukket kød fra mit liv, da jeg på mange områder virkelig elsker kød, dog mener jeg ikke at jeg behøver smeske mig i det hver dag, men reducere det til særligt lejligheder, så man virkelig sætter pris på det kød man får.
Opskrifter er der nok af, det kan dog være en smule besværligt at finde helt veganske retter, de er der selvfølgelig, men det er ikke fordi der er ret mange af dem. Derfor har jeg selv prøvet mig lidt frem, og er i hvert fald kommet frem til en vegansk ret jeg bliver nødt til at dele med jer.

Spinatpasta med hasselnødder og tofu


Jeg er typen der laver næsten alt på slum, og derfor er det kun vejledende mængdeberegninger, så fød dig fri til at tilføje eller reducere efter lyst og behov. Alle ingredienser kan købes i de fleste supermarkeder.

300g grovpasta (Se indholdsfortegnelse for at undgå pasta med æg)
250ml tofu "fløde"
En god håndfuld frisk spinat
champignon
Olie
1-2 hvidløgs fed skåret i skriver eller hakket.
200 - 400 tofu i tern'
En god håndfuld mandler
Salt og peber
Revet muskatnød

Start med at kog pasta i let saltet vand. I mellem tiden, skær tofu og hvidløg ud. Varm en pande op, hvor der tilsættes godt med olie, når panden er godt varm tilsættes tofu og hvidløg. Steg tofuternene til de får sprøde kanter, steg evt. tofuen i samme pande. Hak i mellemtiden mandlerne groft.
Når pastaen er færdig, lægges den i et ildfast fad, og blandes med de friske spinatblade, og de ristede champignon lægges over. Nu hældes tofufløden over retten og drysses med revet muskatnød. Tofu og mandler lægges som det sidste lag oven på retten, og gives nu salt og peber.
Sæt hele herligheden ind i ovnen på omkring 200 grader, og vent til spinaten er blevet "slatten"
Enjoy!

Udover denne lækre ret jeg er meget henrykt over, så har jeg selvfølgelig også prøvet mig lidt frem med pandekager! - som fungere bedst med æg, og det har jeg også erfaret, dog har mine forsøg indtil videre været ret gode. Når jeg får fremstillet den ultimative vegaske pandekageopskrift, skal jeg nok lige smide den herind!
- Jeg håber at i får afprøvet denne ret! - om end ikke andet, så kan den jo sagtens laves på milda hvis man er skeptiker ;)


I min jagt på vegetariske fødevare i de normale indkøbscentre, er det for alvor gået op for mig, hvor domineret danskere er af kød. Det er helt vildt så meget kød der er at finde på hylder og i diske, at det næsten er uhyggeligt. Denne lille konfrontation har for alvor givet mig mere mod på at få omvendt mine spisevaner så kødet ikke er en selvfølge i min aftensmad i hver fald!


Sincerely you Mona Louisa

1 kommentar:

  1. Åå, ja så gøy! Håper på flere spennende vegetarretter. Vi spiser fugl og fisk men er veldig glade i vegetarkost og har det nok ett par ganger i uka. Ha en fin fin uke. Noe nytt på jobbfronten forresten? Knus Charlotte.

    SvarSlet