Dog er det jo så også nødvendigt at man laver en kage til topscore når den skal kastes for omkring 25 kagehungrende kollegaer, det passede sig jo så rigtig fint, at jeg længe har gået og pønset på at skulle kaste mig ud i en Mississippi mud pie. I dette tilfælde faldt mudderen i særdeleshed i god jord ;)
Inden jeg gik i gang, lavede jeg selvfølgelig en del research på en masse opskrifter, og jeg kom frem en ultimativ opskrift og (uden at lægge fingre imellem) en ligefrem mundorgasme.
Derfor har jeg lovet at smide opskriften på denne dejlige sag herind, så mine kollegaer og alle jer andre kan få glæde af den.
Mississippi Mud Pie
300 g mælkechokolade
175 g mørk chokolade6 spsk mælk
450 g hvide amerikanske marshmallows
6 – 7 dl piskefløde
10 – 15 stk digestive kiks
100 – 150g smør
1 – 2 knivspids kanel
6 spsk stærk kaffe
8 spsk mørk rom (Morgan passer også fint)
Denne opskrift passer fint til 16 – 20 mennesker, og mængden kan varierer i forhold til størrelse af springform og antallet af mennesker, man kan passende nedjustere mængden af moussen oven på kiksebunden, hvis kagen skal være til et færre antal mennesker, så opskriften kan justeres efter smag, behag og behov. Den overnævnte mængde skal bruge en lidt høj springform. Hvis du undre dig, så er det rigtigt at denne kage ikke skal bages.

- Start med at smelte smørret i en gryde .
- Imens smørret smelter knuses digestive kiksene i en frysepose (tag for guds skyld en der kan holde, for ellers bliver det noget værre gris)
- Smørret hændes over i de knuste kiks, og blandes godt sammen, hvorefter det presset sammen i bunden af formen, til en lækker kiksebund.

- Chokoladen smeltes i en stor gryde med mælk, sørg for at gryden er stor nok, for senere skal der være plads til skumfiduserne.
- Når chokoladen er smeltet kommes alle skumfiduserne op i gryden, man kan med fordel rive dem i mindre stykker, og hvis du alligevel har taget en for lille gryde kan halvdelen kommes i og den sidste halvdel når de andre er smeltet. OBS: pas på det ikke brænder på!
- Når massen er jævn og flydende tilsættes kanel, rom og kaffe.
Imens massen køler af, piskes fløde til flødeskum.
- Når massen er lunken vendes den i flødeskummet lidt ad gangen.
- Til sidst når det har en jævn ens farve, hældes det ned i springformen over kiksebunden.
Stil hele herligheden i køleskabet natten over
Pynt: Drys med kakao, flormelis, revet chokolade og tilføj gerne lidt bær, syrlige og søde passer alle sammen rigtig godt. Som i kan se er min kage med flormelis, enkelt fordi jeg var løbet tør for kakaopulver. Hjertet lavede jeg ved at klippe ud af et stykke papir, og lægge det forsigtigt midt på kagen, og derefter sigte flormelis over.
Enjoy!


Skal den ikke bages eller er det bare mig?
SvarSletDette står to gange :-P
- Smørret hændes over i de knuste kiks, og blandes godt sammen, hvorefter det presset sammen i bunden af formen, til en lækker kiksebund.
Det er rigtigt den skal nemlig ikke bages :P
Slet- og tak for dit skarpe syn, det er rettet nu!